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Master
English

From Burgers to Fondue : a contrastive analysis of Swiss and American recipes

ContributorsTownsend, Amanda
Master program titleMaîtrise universitaire en traduction spécialisée
Defense date2012
Abstract

This dissertation is comprised of two parts: the first part examines the world of culinary arts, in particular how it has evolved in the United States. The second part addresses the problems encountered when translating recipes and the translation theories that can be applied in order to overcome these difficulties. This section includes examples from the translation of a selection of recipes from a Swiss recipe book entitled Au Fil des Marchés de Suisse Romande by Chef François Glauser. Le présent mémoire est composé de deux parties: la première partie est un regard sur le monde culinaire, en particulier sur son évolution aux États-Unis. La deuxième partie aborde les problèmes rencontrés dans la traduction de recettes, et les théories de traduction qui peuvent permettre de surmonter ces difficultés. L'analyse s'appuie sur des exemples de traduction de recettes de cuisines provenant de l'ouvrage du Chef François Glauser intitulé Au Fil des Marchés de Suisse Romande.

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Citation (ISO format)
TOWNSEND, Amanda. From Burgers to Fondue : a contrastive analysis of Swiss and American recipes. 2012.
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Master thesis
accessLevelRestricted
Identifiers
  • PID : unige:22870
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Technical informations

Creation08/24/2012 11:41:00 AM
First validation08/24/2012 11:41:00 AM
Update time03/14/2023 5:40:40 PM
Status update03/14/2023 5:40:40 PM
Last indexation01/29/2024 7:32:20 PM
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